Skip to main content
Blog

2020 plannen? Less is more

2019 is afgelopen, voorbij, over & out.

Plannen voor 2020 worden overal gesmeed…

Een goede oefening voor mezelf is nog steeds: plan eerst de grote blokken (lees: vakantie), dan de kleinere en ten slotte, de kleinste taakjes/moetjes van het jaar.  #zakenmam.

Iedereen heeft toch recht op (minstens) 20 dagen verlof per jaar.  Dat is dus 4 weken per jaar.  Ik “verdwijn” een week per kwartaal, meestal de laatste.  De eerste weken van het kwartaal zijn het namelijk kwartaalafsluitingen en net daar hebben mijn klanten mijn expertise bij nodig.  Bekijk dus eerst alles per kwartaal, dan per maand.

Een andere oefening is: Waar wil je eind 2020 staan?  Je moet je GPS (lees: marketingplan) instellen vooraleer hij je naar je bestemming (doelstellingen voor 2020) kan brengen. Allemaal heel logisch, toch?  Wat wil je bereiken, hoeveel wil je verdienen? Wat wil je gaan uitproberen? Wanneer? Past dat in de agenda/planning?

Maar na enkele dagen tobben, begon toch mijn ‘schoentje’ te wringen. Moet die doelstelling, die bestemming echt verder, hoger, beter, sneller, groter zijn???

Er wordt aan ondernemers vaak gevraagd hoe hun groeiplannen eruitzien, wat hun volgende revolutionaire innovatie is, maar moeten we echt Allemaal, Altijd maar groeien???

Ben ik een minder sterke/goede ondernemer als ik ‘gewoon’ evenveel omzet wil als het afgelopen jaar?  Ik heb wel een heel jaar mogen en kunnen doen wat ik graag doe, waar ik echt goed in ben, nl. het invoeren of verbeteren van administratieve processen waardoor niet alleen de efficiëntie maar ook de omzet werd verhoogd van bedrijven en ondernemers uit het Antwerpse.

Ik zie mijn ‘groei’ als volgt:

  • Focussen op mijn Admin-klanten, want dat is echt mijn ‘core’. Hier gaat mijn hart sneller van slaan, maar mijn uren per week zijn beperkt, dus ik kies mijn klanten heel bewust.  Klanten die bij mij passen, bij mijn werkwijze, bij mijn af en toe haperende lijf.
  • Teamleader: ik blijf het geweldige software vinden. Sinds vorig jaar ben ik niet enkel Reseller, maar ben ik ook geaccrediteerd om de software bij klanten te gaan implementeren. Het verkopen van de software blijft gebeuren op mijn integere manier, d.w.z. enkel als het een win-win-winsituatie oplevert. Met het implementeren gebeurt dat sowieso 😉 (https://partner.teamleader.be/nl/andless)
  • Startersmentor: ik wil mijn kennis en expertise ook dit jaar blijven delen, met (startende) ondernemers, in samenwerking met GrowCoaching (https://growcoaching.be/). Maandelijks wil ik tijd maken voor 2 trajecten. (loopbaancheques van de VDAB = 7 uren coaching voor 80€)
  • Amazonas: In 2020 wil ik met AnDless-Salesblijven inzetten op het zichtbaar maken van een prachtig, duurzaam merk van hangmatten en hangstoelen: Amazonas. Want ‘Hammocks make you happy’, en we verdienen allemaal een plek om écht tot rust te komen en onze batterijen op te laden.  Daarbij wordt ook nog eens werkgelegenheid gecreëerd in Brazilië en schenkt Amazonas GmbH op het einde van elk jaar een mooi bedrag aan de straatkinderen (https://www.amazonas.eu/en/nazareno.html)
  • Elke woensdag pannenkoekendag houden. Mijn twee tieners blijven dit geweldig vinden. Echt qualitytime! Onbetaalbaar!

Ook wil ik blijven verkondigen dat expertise en know-how geld kosten, maar dat het resultaat het meer dan waard is.  A-merken kosten meer dan winkelmerken, juist door alle R&D die erachter steekt, jaren expertise, maar ook ‘trial & error’.  Op het einde van de rit ben je juist minder geld kwijt, omdat iemand met de juiste expertise vaak sneller/efficiënter een opdracht tot een goed einde brengt.  Een goede bankier, verzekeringsmakelaar, boekhouder, fotograaf, en zelfs een VA zijn hun geld meer dan waard!

Zo wil ik AnDless blijven op de markt zetten, als een A-merk, met meer dan 20 jaar ervaring.  Het resultaat mag er zeker zijn, al dan niet met meer groei en innovatie.

Maar daarover beslist jij, beste lezer, beste klant, …

Ik wens je alvast een SPETTEREND 2020!

Groetjes,

Annelies

Leave a Reply