Skip to main content

Eind december 2013 nam ik afscheid van de mensen die ik 16 jaar lang collega’s mocht noemen bij P&G. Dankjewel iedereen voor de stevige leerschool, zeker op vlak van sales en marketing. Het ondernemerschap lonkte, het was tijd om in mijn kracht te gaan staan en de sprong in het onbekende te wagen. Ik richtte mijn eenvrouwszaak AnDless op, een woordspeling op mijn eindeloze inzet en efficiëntie, verweven met mijn initialen.

Energiegever

Tijdens de outplacement bij Right Management kreeg ik Karen Van Garsse toegewezen als coach. Ik verslond de ene na de andere cursus op maat van de ondernemers-to-be, en zat volgens hun Birkman-test helemaal op mijn plaats als ‘administratief wonder’. Op het einde van mijn zes maandentraject stopte Karen bij Right om ook opnieuw ondernemer te worden, want ze kreeg zoveel energie van mij. 😉

 

Starter van het jaar

“Of ik tevreden was van de Unizo-startersservice?”, vroeg het lokale hoofd van Unizo Haacht (trouwens ook een goede vriendin van mijn moeder). “Startersservice? Nog niemand gezien of gehoord”, antwoordde ik haar. “Ik laat ze je meteen bellen”, zei ze. Zo gezegd, zo gedaan. Ik herinner me nog levendig het gesprek met Peter Aerts, niet wetende dat ik de directeur van Unizo Antwerpen himself aan de lijn had. Daarna ging de bal aan het rollen.

Veerle Boon en Annelies Hermans raakten niet meer van me af. Alle mogelijke trajecten die me nodig leken heb ik gevolgd om toch maar niet met mijn gezicht tegen de muur te knallen: Road to Action, Go4Business, Ondernemersforum (die voor Starters én die voor Freelancers), waarbij ik mijn Unizo-meter-for-life Christine Vandewiele leerde kennen. Een echte win-win-winsituatie. Als kers op de taart werd ik bekroond tot Unizo Starter van het jaar 2015 voor de Provincie Antwerpen.

Ook volgens het Insights-traject dat ik nadien nog volgde via Unizo bij Toro-Training bij Tom Robersscheuten en Ans Simons zat ik als ‘hervormende beslisser’ helemaal op mijn plek. Ik heb namelijk veel rood (extravert) en blauw (taakgericht, praktisch, efficiënt) in mijn profiel. De cursus Klantenbeleving via Flanders In Shape is trouwens ook een aanrader! Ondertussen kent het Lean Business Model Canvas geen geheimen meer voor mij.

Sterk netwerk

Voorzichtig besloot ik ook bij VZW Markant een beetje te netwerken en trajecten te volgen: een inspiratiecafé, het verkenningstraject, Budget@Home, Budget@Business. Via de coach Greet Raets startte ik ook een persoonlijke begeleiding bij Zenitor. Dat ik er echt geen genoeg van kan krijgen, bewijst het feit dat ik ondertussen bestuurslid ben van Artemis Antwerpen-Mechelen, het netwerk dat inspirerende activiteiten organiseert voor vrouwelijke professionals.

Je mag me geloven: netwerken is en blijft key voor een (solo-)ondernemer. Zelf hou ik onder meer van de Open Coffees van Freelancenetwork.be. De leukste netwerkavonden vind ik dan weer die van Netwerkers.be. Ze staan garant voor memorabele ontmoetingen op toplocaties (zoals SKM) én je wordt geëntertaind door de master of ceremony Stijn Van Der Meulen. Ook BNI heb ik al enkele malen bezocht en ze weten me in BNI Wommelgem te vinden als ze een vervanger zoeken. 😉

 

Groeiproces

Ondertussen is voor mij de tweede laptop, de tweede auto (awtch), de tweede website en de tweede boekhouder realiteit. Met Sophie Chomé van Proctifin ben ik oprecht met mijn gat in de boter gevallen. Ze denkt helemaal mee, optimaliseert alles fiscaal, en staat in sync met mijn verzekeringsmakelaars Haidi Claes en Tom Markey die ook ongelooflijk van aanpakken weten.

Last but not least ben ik ook een tweede bedrijf gestart: AnDless-Sales. Dit jaar hebben we de agentuur van Amazonas Benelux (www.amazonas.eu) overgekocht van een klant en mogen we ons ook Sales Agent Benelux Amazonas noemen.

Laat de volgende vijf jaar maar komen.

Ik ben er klaar voor.

 

Liefs,

Het Freelance Administratief Wonder

Annelies

Leave a Reply