Skip to main content

2017 Loopt ten einde…

Plannen voor 2018 worden gesmeed…

Een goede oefening voor mezelf was: plan eerste de grote blokken (lees: vakantie) dan de kleinere en ten slotte de kleinste taakjes/moetjes van het jaar. #zakenmam.

Een andere oefening was: Waar wil je eind 2018 staan? Je moet nl. je GPS (lees: marketing plan) instellen vooraleer hij je naar je bestemming (je doelstelling voor 2018) kan brengen. Allemaal heel logisch, toch?

Maar na enkele dagen tobben, begon toch het schoentje te wringen… Moet die doelstelling, die bestemming echt verder, hoger, beter, sneller, groter zijn???

Er wordt aan ondernemers vaak gevraagd hoe hun groeiplannen eruit zien, wat de volgende revolutionaire innovatie is… Maar moeten we echt Allemaal Altijd maar groeien???

Ben ik een minder sterke/goede ondernemer als ik “gewoon” evenveel omzet wil als het afgelopen jaar? Ik heb wel een heel jaar mogen en kunnen doen wat ik graag doe, waar ik echt goed in ben nl. het invoeren of verbeteren van administratieve processen waardoor niet alleen de efficiëntie maar ook de omzet werdverhoogd van bedrijven en ondernemers uit het Antwerpse.

Ik zie mijn “groei” als volgt:

  • Echt elke maand een blog schrijven.
  • Meer freelancers kunnen inzetten op taken en bij klanten waar ze gelukkig van worden, zowel de freelancers als de klanten.
  • Blijven bijscholen, elke maand opnieuw, want de “markt” is geen statisch gegeven, zodat mijn expertise en aanpak innovatiever worden, keer op keer.
  • Elke woensdag “pannenkoeken-dag” houden. Mijn 2 tieners blijven dit geweldig vinden en brengen tegenwoordig hun “lieven” mee. Echt quality-time! Onbetaalbaar!

Ook wil ik blijven ijveren dat expertise en know-how geld kosten, maar dat het resultaat het meer dan waard is. A-merken kosten meer dan winkelmerken, juist door alle R&D die erachter steekt, jaren expertise, maar ook “trial & error”.

Zo wil ik AnDless blijven op de markt zetten, als een A-merk, met meer dan 20 jaar ervaring. Het resultaat mag er zeker zijn, al dan niet met meer “groei” en “innovatie”.

Maar daarover beslist u, beste lezer, beste klant, …

Ik wens u alvast een SPETTEREND 2018!

Groetjes,

Annelies

Leave a Reply